Pe 26 octombrie 2015 Oracle a anunțat în cadrul evenimentului OpenWorld ținut în San Francisco disponibilitatea bazei de date Oracle 12c Release 2 Beta. In prezent această versiune este disponibilă doar clienților Oracle Cloud.

Noua versiune aduce câteva schimbări și multe funcționalități noi, fără nici o urmă de îndoială este optimizată pentru platforma cloud și este ușor de intuit în ce direcție vor fi următoarele tendințe.

Câteva din noutățile care ii vor entuziasma pe dezvoltatori si nu numai:

  1. Long Identifier: Lungimea maximă de identificare este mărită de la 30 octeți la 128 de octeți. Acesta vă oferă o mai mare flexibilitate în definirea numelor mai lungii ale obiectelor.
  2.  Auto-List Partitioning: Baza de date creează automat o (nouă) partiție separată pentru fiecare valoare partition key distinctă a tabelului.
  3. Read-Only Partitions: Partițiile și sub-partițiile pot fi setate individual ca read-only.
  4. Tabelele nepartiționate pot fi convertite online în tabele partiționate
  5. Funcția CAST: A fost îmbunătățită manipularea erorilor astfel va putea fi returnată o valoare specifică atunci când este ridicată o eroare de conversie.
  6. Funcția LISTAGG: cumulează valorile unei coloane concatenate adăugându-le într-un singur șir. Nouă funcționalitate gestionează situațiile în care lungimea șirului concatenat este prea lung. Cu noua opțiune, overflow truncated, se adaugă trei puncte la sfârșitul șirului concatenat, urmat de numărul de caractere trunchiate între paranteze.
  7. Materialized Views: Refresh Statistics History – Statisticile pentru view-uri materializate pot fi colectate în baza de date Oracle în diferite grade de granularitate pentru a furniza date istorice pentru analiză și raportare.
  8. Index compression: Oferă economii semnificative ale spațiului, îmbunătățind în același timp performanța pentru interogări care sunt executate cu ajutorul indecșilor.

O altă noutate privind ultima versiune a bazei de date Oracle este legată de arhitectura non-CDB care a fost depreciată, asta înseamnă că în versiunile viitoare este posibil să nu mai fie deloc suportată.

Pentru lista completa și detaliata a noilor funcționalități vă invit sa accesați următorul link: http://docs.oracle.com/database/122/index.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s